Dijital pazarlamanın önemli kavramlarından biri de hareketli görseller yani motion graphic çalışmalarıdır. Verilmek istenilen mesaja uygun olarak seçilmiş görsellerin çeşitli grafik uygulamaları ile hareketlendirilmesiyle elde edilen motion graphic yöntemi, reklam filmleri, Youtube videoları, sosyal medya platformları gibi birçok farklı mecrada kullanılabilir.
Dünyanın geldiği dijitalleşme noktasında, tam olarak her detayı düşünülerek hazırlanmış bir motion graphic çalışması, hedef kitleye verilmek istenilen mesajın da doğru olarak aktarılmasını sağlar. Bu anlamda, profesyonel ekip, doğru uygulamalar ve hedef kitle beklentisine yönelik görsellerin, doğru zamanda doğru ellerde bir araya gelmesi gerekir.
Motion Graphic Nedir?
Günümüzde dijital öğelerin her yerde karşımıza çıkması, bilinçaltımıza hitap eden reklamların da içeriğinin değişmesine neden olmuştur.
Motion graphics, grafik tasarım hizmeti veren firmalar tarafından sıklıkla kullanılan ve markanın tüketiciye iletmek istediği mesajı akılda kalıcı, derinlik hissi uyandıran ve en eğlenceli biçimde sunma metodu olarak tercih ettiği bir yoldur. Burada önemli olan, görsellerin en doğru uygulamalarla ve sanatsal bir yaklaşımla bir araya getirilmesi ve markanın kurumsal kimlik yapısına uygun olarak hedef kitleye aktarılmasıdır.
Motion Graphic Nasıl Yapılır?
Hareketsiz görselleri eğlenceli ve hareketli animasyonlara dönüştüren birtakım uygulamalar vardır. Bu özel uygulamalar sayesinde 2B ve 3B motion graphics çalışmalar yapmak mümkündür.
Motion graphic yapımı için öncelikle içeriğe uygun görsellerin seçilmesi ve bir tema belirlenmesi gerekir. Daha sonra seçilen görseller, birtakım özel programlar sayesinde hareketli hale getirilir ve bir akış oluşturulur. Tasarım esnekliği sunan ve grafik tasarımcılara daha konforlu bir çalışma alanı sunan After Effects, en çok tercih edilen uygulamaların başında gelir.
After Effects programının çok fazla tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de içeriğinde birçok esnek yapının bulunmasıdır. Gerçek bir dünya algısı yaratan simülasyon efektleri, motion graphic çalışmasını özelleştirmeye katkı sunan stilize efektler, bu nedenlerden bir diğeridir. Motion graphic yapımı için kullanılan diğer uygulamalar arasında, Flame, Motion, Fusion ve Nuke gibi programlar gelmektedir.
Çarpıcı ve akılda kalıcı motion graphic çalışmalarımızı ve çok daha fazlasını keşfetmek için, bizimle şimdi iletişime geçebilirsiniz.